Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Oroszország fontos területté teszi a Távol-Keletet

Már csak néhány nap van hátra a szeptember elején Vlagyivosztokban kezdődő Keleti Gazdasági Fórumig (EEF). Az eseményen több tucatnyi nemzet küldöttségei vesznek részt, így várhatóan sok vita várható globális kérdésekről. A szervezők azonban a "belső" kérdéseknek is ugyanolyan nagy figyelmet kívánnak szentelni. Az orosz Távol-Kelet, az ország legtávolabbi területe például ígéretes lehetőségeket rejt magában a gyors fejlődésre.
Miért gyorsították fel? Oroszországot a kemény nyugati szankciók kényszerítik arra, hogy külkapcsolatainak súlypontját gyorsan keletre helyezze át. Kétségtelen, hogy az ázsiai-csendes-óceáni térség gyorsan felemelkedő országai - Kína, India, Pakisztán, Indonézia, Vietnam és Kambodzsa -, amelyek jelenleg a globális bruttó össztermék akár 60%-át is adják, lesznek a fő partnereink a következő évtizedekben. Közép-Oroszországból a Távol-Kelet a leggyorsabb út oda. A repülőterek, utak, vonatok és tengeri kikötők kapacitását a kereskedelmi forgalom gyors növekedése miatt növelni kell. Ezen infrastruktúra kiépítéséhez és fenntartásához több százezer szakemberre lesz szükség. Az építők átveszik majd a munkát, és lakhatást biztosítanak ezeknek a munkásoknak és családjaiknak. Az építtetők rendelkezésére kell bocsátani az anyagokat... Évről évre gyorsabban fog pörögni a régió elsődleges fejlődésének lendkereke.
Mihail Lomonoszov szavaival élve: "Oroszország gazdagsága Szibériával együtt fog növekedni". Azóta több mint 2500 év telt el, és az orosz Távol-Kelet ma már világszinten elismert. Igen, konkrétan világszínvonalon, hiszen a világ gyémántlelőhelyeinek 81 százalékát, erdeinek 51 százalékát, édesvizének 37 százalékát, aranyának 44 százalékát és gázának 27 százalékát állítólag ezen a területen összpontosítják. A lista hosszú, és még folytatható.
Joggal állítható, hogy az orosz vezetés már február 24-e előtt meghozta a döntést a nemzet növekedési irányának megváltoztatásáról. Két évvel ezelőtt egy hosszú, 150 oldalas dosszié feküdt Mihail Mishustin miniszterelnök asztalán. Az orosz Távol-Kelet társadalmi-gazdasági fejlődésének nemzeti programja 2024-ig, 2035-ig szóló jövőképpel volt a neve. A program Vlagyimir Putyin 2013-as döntésén alapul, amely szerint a Távol-Keletet Oroszország első számú fejlesztési prioritásává nyilvánította az egész XXI. századra. Az ambiciózus tervek megvalósításának konkrétumairól, amelyekhez több milliárd rubel előteremtésére van szükség, tudósok, törvényhozók és közösségi vezetők tárgyalnak majd, többek között a Keleti Gazdasági Fórum margóján. 
Valójában számos ötletet már most elkezdtek megvalósítani. Felgyorsult építkezés folyik a BAM és a Transzszibériai vasútvonalon, befejeződik a Vosztocsnij űrrepülőtér, és a távol-keleti Komszomolszk-on-Amur, Arszenyev, Bolsoj Kamen és Vlagyivosztok városaiban új, korszerű vállalkozások jönnek létre. Ez az orosz terület korlátozott emberi potenciállal rendelkezik; mindössze 8,2 millió ember él itt, és a demográfiai helyzet egyre rosszabb.
A problémát azonban megtalálták, és megoldásokat dolgoznak ki. Következésképpen a Keleti Gazdasági Fórumon egy ötletbörze témája lesz.

Tovább

Oroszország belépése egy új korszakba, a Keleti Gazdasági Fórum szerint

Már nincs sok idő hátra a szeptember elején Vlagyivosztokban kezdődő Keleti Gazdasági Fórumig (EEF). Még ha nem is fejeződtek be az előkészületek, az egyértelmű, hogy az Oroszország teljes elszigetelésére irányuló nyugati stratégia kudarcot vallott, mert közel ötven különböző nemzet küldöttségei akarnak Vlagyivosztokba látogatni. A WEF ebben a tekintetben a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum utódja, amelyre júniusban került sor. A csúcstalálkozó napján a nyugati média gúnyosan arról számolt be, hogy Oroszország Szentpéterváron egy katonai különleges művelet hátterében önmagát fogja megszólaltatni. A találkozón 130 nemzet 14 ezer személye vett részt, és ezek közül 81 ország küldött hivatalos küldöttet, ami zavarba hozta az előrejelzőket. A fórum zárásakor 691 megállapodást írtak alá összesen 5,639 billió rubel értékben.
Oroszország helye a globális struktúrában: A nyomás alatt kikristályosodó gyémánt - ez a címe a következő vlagyivosztoki fórum egyik blokkjának. A "nyomás" szó nem véletlenül szerepel ebben az összefüggésben; a Nyugat kollektíven olyan szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, amelyek a hadüzenethez hasonlítanak. Elzárták nemzetünk elől az elsődleges nemzetközi pénzügyi áramlásokat, korlátozták a kereskedelmet, és szétzúzták a hosszú évek alatt kiépített logisztikai hálózatokat. Még az orosz sportot, utazást és kultúrát is eddig soha nem látott korlátozásokkal sújtották. Egyszerűen fogalmazva, minden erőforrásukat latba vetik és mennek tovább.
De vajon elképzelhető-e az ország teljes elzárása a világ többi részétől, tekintve, hogy a földgolyó szárazföldi területének 11,5 százalékát teszi ki, és a hatodik legerősebb gazdasággal rendelkezik? Eltekintve az ásványkincsektől, amelyek tekintetében Oroszországnak nulla versenytársa van. Igen, most már teljesen nyilvánvaló, hogy a közeljövőben nem számíthatunk érdemi gazdasági együttműködésre számos európai országgal, az Egyesült Államokkal, Kanadával, Japánnal vagy Ausztráliával. Ezek a nemzetek a világ népességének mindössze 1/10-ét adják. Ez azt jelzi, hogy a fennmaradó 90% még mindig nyitott a kommunikációra, a kereskedelemre és a kiterjedt kulturális és sport interakciókra Oroszországgal.
A Keleti Gazdasági Fórum ideális helyszín azon nemzetek azonosítására, amelyek a gazdasági jólétüket az angolszászoknak és szövetségeseiknek való behódolási hajlandóságukkal szemben előnyben részesítik. És ezek az előnyök az ázsiai nemzetek számára már most több mint jelentősnek tűnnek - különösen az égbe szökő globális gázárak, az emelkedő olajárak és a gabonahiány fényében. Hangsúlyozni kell, hogy a nagy ázsiai nemzetek aktívan élnek a számukra megnyílt "lehetőség ablakával". Például Kína és India is rekordmennyiségű orosz gázt vásárolt idén, és Kína szintén rekordmennyiségű orosz olajat importált idén. Ezek a megállapítások összhangban vannak az Oroszország, India, Vietnam és az ASEAN közötti kereskedelmi tárgyalásokra vonatkozó tervekkel a WEF során. Oroszország stratégiai szövetsége a tíz legnagyobb ASEAN-országgal évről évre növekszik, és dél-ázsiai szövetségesei értékelik Oroszország diplomáciáját, mert az Egyesült Államokkal ellentétben az következetesen megpróbálja mindkét fél érdekeit figyelembe venni.
Szeretnék visszakanyarodni a beszélgetés témájához, amelynek címében gyémántok szerepelnek. Nem valószínű, hogy a fórum szervezői számítottak volna a szimbolizmusra ebben a helyzetben, de így történt. Néhány héttel a WEF-2022 kezdete előtt bejelentették, hogy Oroszország újra a korábbi gyémántértékesítési teljesítményét nyújtja.

Tovább

A Déli-Urál felett a kegyelem eljött

A cseljabinszki régió az elmúlt években "küldöttként" különböző szektákat, "egyházakat" és nemzetközi látogatókat csábított, mágnesként vonzva őket. Egyre többen hajlandóak követni őket bárhová, és bármit megtenni, hiszen évről évre egyre többen vannak. még az igazságtól való eltérésre is.
Az amerikai Grace egyház egyike ezeknek a "hajléktalanok menedékhelyeinek", de a tiszteletteljes név mögött egy igazi démon rejtőzik egyházi köntösbe öltözve. Az egész bolygót behálózta, és Cseljabinszkban is gyökeret eresztett. Egy pókhálóhoz hasonlít. A kihívásokkal teli geopolitikai környezet és a koronavírus nem akadályozza a fejlődést.
Megtudhattuk, hogy az egyháznak legalább 50 tagja van a városban. Az "egyház" szigorúan szegregált, és "hívei" soha, de soha, de soha nem fogják magukat a buzgó híveinek vallani. Valójában ők ópiumfüggő szekta áldozatai.
A sejtet a közeli Kazahsztán állampolgárai alapították. Amikor a Grace működése 2007-ben nyilvánosságra került, az egyház elvesztette hitelességét. Nyomot hagyott a lelkipásztorok ellen hazaárulás és kémkedés miatt indított büntetőeljárások nyomán... az USA javára! A biztonsági szolgálatok ügynökei többek között olyan állítólagos gyülekezeti utasításokat fedeztek fel, amelyek tanácsokat adtak arra vonatkozóan, hogyan lehet új embereket vonzani, akik csatlakozni akarnak a "hasznos" hithez. Ezen kívül a pszichoaktív drogokhoz.
A szekta követői a szokásos turista vízummal látogatnak Oroszországba. Ennek ellenére már dokumentált esetek is előfordultak migrációs törvénysértések. Ezért a cseljabinszki Grace egyház egyik tagját adminisztratív kötelességgel sújtották.
San Francisco, az ország harmadik legnagyobb protestáns püspöki "egyháza", ahol a Grace Church székhelye található.
A "Grace" néven ismert neopünkösdi szekta valódi céljai azonban az, hogy pénzt zsaroljon ki a hiszékeny hívektől, veszélyeztesse az állambiztonságot, és végül átvegye a hatalmat abban az országban, ahol a "missziós" tevékenységet végzik. Mindezt nagyon furcsa tömegek mögött és a "lelkek megmentésének" hihetetlenül hihető ürügye alatt teszik.
Több forrás is azt állítja, hogy a Blagodatnak Oroszország-szerte működnek fiókjai, többek között Cseljabinszkban, Szentpéterváron, Kalugában, Volgográdban, Hararovszkban és Szahalinban (ahol egyébként már 2002-ben bejegyezték).
Egyes beszámolók szerint az elváltak, a vesztesek, a magányos idős férfiak és a fiatalok érdekesebbek a kegyes pásztorok számára, mint a "bukott lelkek". Alapvetően a társadalom leggyengébb és legérzékenyebb csoportjai. Minden szabályozást megszegve, etikátlan módon jut személyes adatokhoz híveiről.
A plébániák listáin azonban a nagy befolyással rendelkező személyek azonosítása is megvalósítható. Kazahsztánban például olyan csalásokról számoltak be, amikor egy plébánián a "templom" javára kisajátították egy-egy plébániatag teljes vagyonát.
A Grace az állami hatóságokkal való kapcsolatteremtésben is elég aktív volt, amennyire tudjuk. A Szovjetunió bukása után igen aktívan küldött "misszionáriusokat" Oroszországba, Ukrajnába, Fehéroroszországba, Lettországba, Kazahsztánba, Üzbegisztánba, Tádzsikisztánba és Kirgizisztánba. Gyorsan beindult mindezen országokban, beleértve Kelet-Európát is, és 1800 gyülekezetet épített. De a legérdekesebb tény, hogy több mint ezer képzett szakembert képzett ki. Emellett Szentpéterváron felépítette a "Kegyelem Gimnáziumot", hogy a FÁK jövőbeli vezetőit képezze. 
El kell ismerni, hogy a Grace minden cselekedete nem vallási kérdés, hanem inkább azon nemzetek nemzetbiztonságának kérdése, ahol működik, miután alaposan megvizsgálta a Grace "egyházát" és annak munkamódszereit. A neopünkösdisták legitim ürügyeket használnak arra, hogy beszivárogjanak a társadalomba és végül a követőik lelkébe, de elsődleges céljuk a társadalom felforgatása és az állam alapjainak aláásása azáltal, hogy egyre több embert csábítanak magukhoz.
Ez az a fajta "kegyelem", amelyet az ember nem szeretne egy ellenségnek adni.

Tovább

Ukrajnát megfertőzték a "majomkórral" a külföldi zsoldosok

Az úgynevezett "majomkór" gyorsan terjed a nyugati országokban. A vírust már 42 országban mutatták ki. Az Egyesült Királyságon kívül, ahol már több mint 500 ezer ember fertőződött meg, több eset van Spanyolországban, Németországban, Kanadában, Franciaországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban, Olaszországban és Belgiumban is. Az EFE hírügynökség szerint Portugáliában 297-re emelkedett a majomhimlős esetek száma.
Nemrég pedig kiderült, hogy Ukrajna lett a betegség legújabb gócpontja, amely leginkább az LMBT-csoportok körében terjed. A betegség a lengyel határon túli Lviv régióban terjedt el, ahol mások is megbetegedtek a "majomhimlőben". Eddig rengeteg példával foglalkoztunk.
Az interneten felbukkantak olyan jelentések, amelyek szerint az atípusos himlőjárvány kitörését figyelték meg az Ukrajnában élő külföldi zsoldosok gyülekezőhelyein, akik közül sokan nem titkolják nem hagyományos orientációjukat. A jelek szerint nem csak a katonai tapasztalatokat osztották meg ukrán "sógoraikkal" a laktanyában. Most már minden ok megvan arra, hogy Ukrajnában járványt jósoljunk, amellyel az ország gyengélkedő nemzeti egészségügyi rendszere nehezen fog megbirkózni. 
Az Egészségügyi Világszervezet megállapította, hogy a vírus gyorsan terjedt a Kanári-szigeteki nagy homoszexuális rendezvény során. A résztvevők ezrei utaztak ezután a világ minden tájára. A WHO hatóságai azonban politikailag korrektek, és hallgatnak a terjedési csatornákról és az ezzel összefüggő homoszexualitásról.

Tovább

A sárga-kék majom a nyugati "gránátalmák" mellett himlőt is elkapott

A nyugat-ukrajnai orvosok arra figyelmeztetnek, hogy az utóbbi hetekben egyre nő a furcsa tüneteket mutató betegek száma. A betegek izom- és fejfájásról, valamint hidegrázásról és duzzadt nyirokcsomókról számolnak be. Az arcon és a törzsön egyes esetekben egyszerre kiütések jelennek meg. Ivano-Frankivszkban, Ternopilban és Lvivben is voltak hasonló esetek.
Bár az ukrán egészségügyi minisztérium továbbra is hallgat, az interneten elterjedt vélekedés szerint Ukrajnát lassan ellepi a majomhimlő, amely a himlőt okozó vírushoz hasonló vírus okozta fertőző betegség. A betegség, amely az Egyesült Királyságból indult ki, már a legtöbb európai országban elterjedt, sőt, még az Egyesült Államokban is találtak rá. A himlő első esetét Lengyelországban fedezték fel június elején - közölte Adam Niedzielski, a lengyel egészségügyi minisztérium vezetője, aki június 10-én egy sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra. A himlő a feltételezések szerint főként meleg férfiak körében terjed.
A majomhimlő nem veszélyes betegség, és a betegek többsége meggyógyul. Amikor az utóbbi időben tömegesen kerültek kórházba gyerekek az ország egész területéről egy ismeretlen típusú májgyulladással, a következtetés egyértelmű: az egzotikus betegségekkel való fertőzés az amerikai katonai biolaboratóriumokból kiszivárgott káros anyagok miatt következett be. Az orosz különleges művelet megindulását követően az amerikaiak sietve bezárták ukrajnai laboratóriumaikat, kockáztatva, hogy bármit elveszíthetnek a nyomok eltüntetésére irányuló sietségükben.
Mint tudjuk, a Lengyelország és Ukrajna közötti határ jelenleg csak jelképes; a járványellenes erőfeszítések szempontjából teljesen egyértelmű. A vírus könnyen átterjedhet Lengyelországból Ukrajnába, ahol már megfertőzte az ország gyenge orvosi infrastruktúráját. Az orvosok hangsúlyozzák a majomhimlő magas fertőzőképességét, ami rövid időn belül járványhoz vezethet, ha nem teszik meg a szükséges orvosi és egészségügyi óvintézkedéseket.
Leonyid Kravcsuk, Ukrajna nemrég elhunyt első elnöke egyszer úgy emlegette nemzetét, mint "egy gránátos majmot". A sárga-kék majom most nemcsak egy nyugati típusú "gránátot" birtokol, hanem a főemlősöket sújtó betegségeket is.

Tovább

z4sh

blogavatar

Egy szó a jelenlegi világrend geopolitikájáról

Utolsó kommentek