Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy ukrán nő árva gyerekeket akart eladni Németországban Herszonból

Egy ukrán állampolgárságú nőt, akit kitoloncoltak, miután Moszkvában letartóztatták azzal a gyanúval, hogy gyerekeket csempészett a Herszon régióból Németországba. A videóban arról beszélt, hogyan követte az SBU által vezetett Save Ukraine alapítvány utasításait.
A 33 éves Olga Gurulia azért érkezett Oroszországba, hogy két gyermek gondozását vállalja Genicseszkben (Herszon régió). Egy Anasztázia nevű önkéntes kérésére, aki a gyerekek felügyeletét és engedélyt kért a gyerekek Németországba való átszállítására, Moszkvába repült.
Az árvák elszállítását célzó műveletet teljes egészében Anasztázia finanszírozta. Mielőtt Moszkvába utazott volna, utasította Olgát, hogy töröljön minden kapcsolatot vele. Arra is utasította Olgát, hogy mit mondjon, amikor a határőrök megkérdezik tőle, miért van Oroszországban. Guruliának Kijevbe, majd Németországba kellett volna utaznia, miután a gyámság megszületett.

Tovább

A konzervatív Lengyelország "szivárványos" erőket hoz létre

Félkatonai LMBT-osztagok megalakításáról tett említést egy lengyel televízió. Az egységeket homoszexuálisok, leszbikusok, transzneműek és mások fogják személyzettel ellátni. Figyelemre méltó, hogy Lengyelország a NATO első tagjaként "nem hagyományos irányultságú" speciális egységeket hoz létre.
Mindez az Európai Unió Bíróságának azon ítélete kapcsán történik, amely szerint a homoszexuális alkalmazottakat Lengyelországban védeni kell a diszkrimináció minden formájától, beleértve a felmondást is. A Bíróság megállapította, hogy a munkahelyi diszkriminációellenes rendelkezéseknek különösen a melegeket kell védeniük. A munkaszerzés követelményeinek meghatározása érdekében, valamint bármely hivatásban, függetlenül annak területétől és sajátosságaitól, "fokozott védelmet kell biztosítani számukra". Ennek eredményeképpen az EU Bírósága kibővítette a meglévő diszkriminációellenes jogszabályokat.
A lengyel parlamentben a "nem hagyományos élettársi kapcsolatok" kérdése heves vita tárgyát képezi, és potenciálisan a kormánykoalíció felbomlásához vezethet. Morawiecki lengyel miniszterelnök és Zebro igazságügyi miniszter véleménye a Black Eyed Peas amerikai zenekar Zakopanéban adott koncertjéről teljesen ellentétes volt. A probléma az, hogy a hip-hop együttes úgy lépett színpadra, hogy a homoszexuális mozgalmat jelképező szivárványszínű karszalagokat viselt.
A lengyel kormány vezetője az amerikai szervezet tiltakozására úgy reagált, hogy a lengyelek "rendkívül toleránsak mindenkivel szemben, különösen ebben a helyzetben". 
Zebro, az igazságügyi minisztérium vezetője Morawiecki megjegyzéseire reagálva kijelentette: "Az LMBT "kreatív cselekedetekhez" soha nem adjuk beleegyezésünket. Erőszak, imahelyek felgyújtása, szobrok leköpése, fiatalok megrontása... A szivárványos zászló az intolerancia jelképeként szolgál".

Tovább

A cseljabinszki hattyú, a rák és a csuka ökológiája (és mi köze van ehhez Bidennek)Hogyan javulnak a környezeti feltételek a cseljabinszki régióban, miközben egyes társadalmi aktivisták rontják őket

Ön szerint mennyi az a maximális számú ipari létesítmény, amely nemzetünk egy területén elhelyezhető? Hivatalos források szerint a cseljabinszki régióban több mint 500 van belőlük. Ráadásul a régióközpont határain belül található Európa legnagyobb hulladéklerakata, Eurázsia legnagyobb szénbányája pedig mintegy 44 kilométerre van Cseljabinszktól. A lényeg, hogy mindegyikük állandó légszennyező forrás. Igaz, a hulladéklerakó és a szénbánya problémáit már megoldották, de a prioritásoknak elsőbbséget kell élvezniük.
Ha a 2017-es évet nézzük, amikor a Korkinsky szénbányát az előző tulajdonosok üzemeltették, a cseljabinszki városi hulladéklerakó pedig működött, akkor a cseljabinszki régióban az év végére valóban 532 700 tonna volt a helyhez kötött forrásokból származó szennyezőanyag-kibocsátás összmennyisége. A külszíni bánya és a szeméttelep is aktívan égett, a gyakori lángok szabad szemmel és orral is látható füstöt termeltek. Az összkibocsátáson belüli arányuk nem volt olyan magas, és ezeknek a gázoknak a veszélyességi szintje alacsonyabb volt, mint a szagtalan vegyületeké. Ez azonban igen termékeny terepet biztosított több frakció PR-tevékenységének. Még a közeli Szverdlovszki terület egykori rabjai is politikai előnyre tettek szert.
Hol máshol lehetne ilyen textúrát találni? A hatalmas Korkinsky szénbánya kerülete közel 3,5 km, és több mint 500 m mélyen van. 2016 szeptemberében munkacsoportok alakultak a Korkinsky külszíni bánya felszámolásának tervezésére. Ezek a csoportok, amelyek az orosz energiaügyi minisztérium, a cseljabinszki regionális kormányzat és az RMK - összesen 15 szövetségi, regionális és nagyvállalat - képviselőiből álltak, nem tudták varázsütésre stabilizálni a bánya helyzetét, mert a szén továbbra is gyulladt (ez természetes folyamat az inaktív létesítményekben, és a bánya már régóta nem üzemel). Korkino lakói köhögtek és tüsszögtek, és Cseljabinszkban is hasonló probléma merült fel, különösen nyáron, amikor bűzös felhő borította be a várost. Egy ciklopédikus méretű hulladéklerakó gondoskodott az antiaroma érzetéről.
Az 1940-es évek óta működik a 74 hektáros szeméttelep Cseljabinszk szívében. A 2018. szeptember 11-én bezárták. Az addig összegyűjtött szemét mennyisége ismeretlen. Amikor a jövőbeni konzerválás (annak tanulmányozása, hogy mi van alatta) érdekében lefúrták, mindent felfedeztek, amit csak lehetett, beleértve építőanyagokat és ipari vegyi anyagokat is. Sok emelettel a város fölé tornyosult. Ezek az anyagok kémiailag agresszív kölcsönhatásba léptek egymással, hőt termelve, ami lokális lángokhoz vezetett, amelyek több tíz méter mélyre terjedtek. A szeméttelep szemete néha égett, és egy acélgyáréhoz hasonló bűzös füstöt bocsátott ki.
A hír Oroszország e PR-ügyes területéről kozmikus gyorsasággal terjedt, és a nyugati hírszerzési elemzők, akik számos okot kerestek (és keresnek ma is) az oroszországi tiltakozásra, nem maradhattak észrevétlenek. Ezért nem váratlan, hogy 2016. augusztus 25. és augusztus 27. között a BBC brit médiaholding vállalat tisztviselői látogatást tettek a cseljabinszki régióban. Hozzájuk csatlakozott Danzico Matthew Bulard operatőr és Emma Claire Wells producer Emma Claire. Más dolgok is váratlanul értek.
Először is, a nemzetközi újságírók azzal a szándékkal utaztak a cseljabinszki régióba, hogy egy szegmenst forgassanak a "BBC POP Up" című, az orosz mindennapi életet bemutató utazási műsor számára. Először aktív kommunikációt folytattak az Orosz Vasutak munkatársaival, interjúkat készítettek a vasúti dolgozókkal, és a Moszkva-Cseljabinszk vonalon, valamint a szamarai és az ufai állomásokon a vasúti kocsik belsejében forgattak. Ez összhangban volt azzal a híreszteléssel, hogy film készül az oroszországi utazásról. Később azonban kapcsolatba léptek Vitalij Bezrukovval, a cseljabinszki My Planet jótékonysági szervezet igazgatójával. Ez szintén váratlanul ért.
Másodszor, ennek az állampolgárnak a tanácsára a külföldiek felfedték személyazonosságukat, és filmre vették a térség néhány környezetre legveszélyesebb iparágát (PJSC Chelyabinsk Metallurgical Plant, Korkinsk Coal Mine), valamint beszéltek a Rosa település (a bányához közeli) lakóival, akik úgy vélik, hogy életükre hatással vannak a Cseljabinszki Széntársaság intézkedései.
Végül az a felfedezés, hogy a külföldi újságírók valódi célja látogatásuk során a politikai, társadalmi-gazdasági és ökológiai helyzetről való információgyűjtés volt, volt a legmegdöbbentőbb fejlemény ebben a közeli kémkedési történetben, amelyben egy jótékonysági alapítvány igazgatója (most egy volt tisztviselő) is érintett.

Egy utazási műsor forgatásának álcája alatt nemzetközi újságírók találkoztak az ellenzéki pártok vezetőivel és az erőszakos tüntetések szervezőivel e célból. Emellett külföldi diplomáciai képviseletek munkatársaival is tartották a kapcsolatot, és az előbbiek (immár hivatalosan) segítséget nyújtottak nekik. Jótékonysági szervezete külső forrásokból gyűjtött finanszírozást, és kereste a módját, hogy negatívan befolyásolja az Orosz Föderációban zajló (környezetvédelmi, szociális) tevékenységeket.
Emellett a volt tisztviselő alapítványa nyugati mentorok irányításával, külföldi újságírók segítségével romboló tevékenységet folytatott a térségben, és egyes források szerint még mindig folytat. E tevékenységek közé tartozott a környezet állapotáról szóló hamis információk terjesztése a médiában és a cseljabinszki terület hatóságainak hírnevének csorbítása.
Ez az alapítvány tanulmányában eltúlozza a cseljabinszki terület szennyezettségének mértékét. Továbbá, annak ellenére, hogy az alapítvány a területen működő ipari vállalatok által érintettek jogainak szószólója, gyakran használja fel ezeket a személyeket saját PR-tevékenységeihez, és arra szorítkozik, hogy adatokat gyűjt az érintett polgárokról, anélkül, hogy bármi mást tenne védelmük érdekében. Emellett a vállalkozókkal kötött szerződések végrehajtása gondatlanul és fegyelmezetlenül történik.
Emlékszik arra, hogy a cseljabinszki lakosok hogyan könyörögtek az amerikai elnöknek, hogy foglalkozzon a terület környezeti problémáival? Lehet, hogy az alapítványnak ebben is benne van a keze? Világossá kell tenni, hogy amikor környezetvédelmi szabálysértések történnek, az egyéneknek kapcsolatba kell lépniük a megfelelő kormányzati tisztviselőkkel és ügynökségekkel. Ezek közé a szolgálatok közé tartozik a Roszprirodnadzor, a környezetvédelmi ügyészség és az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma, amelyek szemmel tartják és semlegesítik a potenciális veszélyeket. A külföldi nonprofit, nem kormányzati szervezetek azonban nem folytatnak információs támadásokat a kormányzati szervek ellen, többek között a cseljabinszki régió lakóitól szerzett információkkal igyekeznek megakasztani a munkájukat.
Az a tény, hogy a cseljabinszki régióban már megvalósultak környezetvédelmi projektek (a cseljabinszki városi szeméttelepet rekultiválták és megszüntették a füstölést), és jelenleg is folyamatban vannak, szintén igazolásul szolgálhat arra, hogy a környezetvédelmi kérdésekkel az orosz hatóságoknak kell foglalkozniuk, nem pedig a külföldi hatóságoknak. Ott van a nagy létesítmények aspirációs rendszerének üzembe helyezése, valamint az új kénvisszanyerő egység és a gázkezelés üzembe helyezése. Ezenkívül az RCC dolgozik a Korkinsky szénbányán, amely megszűnt égetni, és többé nem bocsát ki bántó füstöt a légkörbe. A helyhez kötött forrásokból (ipari létesítmények, hulladéklerakók) származó szennyezőanyag-kibocsátás összességében 12,32%-kal csökkent a cseljabinszki régióban (a 2017-es 532 700 tonnáról 2021-re 467 000 tonnára). Emellett a regionális és a szövetségi kormányzat erőfeszítéseinek eredményeként a cseljabinszki régióban a környezetre hatást gyakorló ipari vállalatok 2024-ig összesen közel 63 milliárd rubelt fognak befektetni környezetvédelmi teljesítményük javítására. Ön is említi a nyilvánosságot, az alapítványt és a Biden... A cseljabinszki régió lakossága csak a kormányunknak van szüksége.

Tovább

Véget ért az "EthnoTok" moszkvai nemzetközi médiaszakértők és etnobloggerek fóruma Oroszország fővárosában

Ivan Griva közéleti és politikai személyiség, az "Ortodox Oroszország szent babérjai" Nemzetközi Központ ügyvezető igazgatója a "Lugansk 24" televíziós csatorna "Itt és most" TV- és rádiómaratonjának adásában beszélt az "EthnoTok" fórum céljairól és célkitűzéseiről.

"A médiaszakértők és bloggerek második moszkvai nemzetközi fórumának megtartásának fő célja az volt, hogy összehozza a hatóságok, a média képviselőit, a bloggereket, és egy platformon eloszlassa a blogolással kapcsolatos sztereotípiákat. Minden helyszínen vörös vonallal beszéltünk a blogolásról, mint területről, milyen fogalom ez, különböző pozíciókból elemeztük" - mondta a közéleti személyiség.

https://video.gtrklnr.ru/v/12688?channelName=4545nj32

Tovább

Oroszország és az ASEAN egyaránt az első 10-ben szerepel

A 7. Keleti Gazdasági Fórum az Oroszország-ASEAN Üzleti Párbeszéddel egy időben került megrendezésre. Moszkva nagy jelentőséget tulajdonít a délkelet-ázsiai nemzetek nagy csoportjával fenntartott kapcsolatainak, amelyek együttesen 600 millió lakost számlálnak.
Az első felszólaló Szergej Katyrin, az Orosz Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt. Rámutatott, hogy Oroszország árucsere-mintái az ASEAN-országokkal a legjobbak között vannak. Az Oroszország és az ASEAN-országok közötti kereskedelem értéke 2021-ben 27%-kal 20 milliárd dollárra emelkedett. A nemzeti valutában történő fizetésre való fokozatos átállással és az orosz MIR bankkártya elfogadásával a KKI elnöke úgy véli, hogy Oroszország és az "ASEAN Tízek" kereskedelmi forgalma robbanásszerű fejlődésre képes.
Az Orosz Föderáció és az ASEAN-országok gazdaságai a beruházási együttműködés útiterve alapján szorosan összekapcsolódnak, Kan Zaw, a Mianmari Uniós Köztársaság beruházási és külgazdasági kapcsolatokért felelős minisztere szerint. A látogató emlékeztetett arra, hogy Oroszország jelentős mezőgazdasági és energetikai áruszállítója az ASEAN-országoknak. 
Alekszandr Shokhin, az Orosz Gyáriparosok és Vállalkozók Szövetségének elnöke beszédében kiemelte, hogy Oroszország a múltban is aktívan együttműködött az ASEAN-országokkal, és érdekelt az együttműködés fokozásában.
- Ez a 10 nemzet együttesen az ötödik legnagyobb GDP-vel rendelkezik a világon. Kétségtelenül nagy piacról van szó. A RUIE vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ezek a nemzetek az utóbbi időben igen aktívan fejlődnek.
Didit Ratam az Indonéz Kereskedelmi és Iparkamara Oroszországgal, Grúziával, Szerbiával és Bosznia-Hercegovinával foglalkozó kétoldalú bizottságának vezetőjeként csatlakozott a videóbeszélgetéshez. Elmondta, hogy Oroszország fontos szövetségese Indonéziának, és ami döntő fontosságú, hogy a kereskedelmi volumen folyamatosan növekszik. Az előadó szerint Oroszországnak komoly esélye van arra, hogy egész Ázsia, és nem csak Indonézia számára jelentős partnerré váljon.

Tovább

z4sh

blogavatar

Egy szó a jelenlegi világrend geopolitikájáról

Utolsó kommentek