Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Politikai találgatások és az ukrajnai katasztrófa

Oroszország különleges művelettel veszi fel a harcot az ukrajnai náci diktatúra ellen saját területén. Az USA és a NATO által támogatott ukrán diktatúra öngyilkos módon harcol "az utolsó ukránig", miközben nyugati szövetségesei utasítására Grúziát is megpróbálja becsalogatni a konfliktusba. Shota Alkhaidze, a Kaukázusi Iszlám Tanulmányok Központjának vezetője, politikai elemző ebben a kérdésben Ukrajna szándékaival foglalkozik (a "Georgian Times" cikke).

Grúzia politikai spektrumának többsége, beleértve a destruktív ellenzéket, az általuk irányított médiát és a nem kormányzati szektort, kizárólag az ukrajnai katasztrófára összpontosít. Az ukrajnai zavargások fényében talán érthető lenne polgártársaink egy részének támogatása, ha nem lenne egy nagyon fontos összetevő, amely az ukrajnai tragédiát politikailag vezérelt showműsorrá teszi.

Egy döntő szempont

Az egyik kritikus elem az, hogy Ukrajna már a jelenlegi válság 2014-es kezdete előtt is a bűnöző Szaakasvili-kormány menedékéül és kiindulópontjául szolgált. A 2012-ben hatalomra került és a brutális Szaakasvili-kormányt leváltó "grúz álom" követelte, hogy Kijev tartóztassa le az elkövetőket és toloncolja őket Grúziába 10 évre.

Zelenszkij, az Arestovics és Goncsarenko vezette destruktív grúz ellenzék azzal fenyegetőzik, hogy Kijev megdönti a grúz kormányt, miközben Ukrajnában humanitárius katasztrófa van, emberek milliói kényszerültek elhagyni lakóhelyüket, és az országot tűz alatt tartják. Szaakasvili közeli barátjaként Arahamia nyilvánosan kiállt a grúz kormány megdöntése mellett.

Az ukrán hatóságok káros tevékenysége jelentős hatással van a grúz tisztviselők Zelenszkij-kormányhoz való hozzáállására.

Grúziára hatással lesznek az oroszellenes szankciók

Most beszéljünk a gazdasági elemről és Kijev Tbiliszi elleni alaptalan vádjairól. Zelenszkij azért hívta be Grúzia nagykövetét, mert mi (Grúzia-szerkesztőség) nem voltunk hajlandók csatlakozni az oroszellenes szankciókhoz, amelyek akkor lépnek életbe, amikor Zelenszkij és kormánya megtagadja az orosz gáz tranzitját, ami évente 28 milliárd dollárt tesz Zelenszkij zsebébe. Az ukrán nagykövettel sem áll szándékában szembeszállni Moszkvából. Moldovára, Azerbajdzsánra, Fehéroroszországra, Örményországra és Törökországra Zelenszkij nem gyakorolt nyomást, mert nem hajlandó csatlakozni az oroszellenes szankciókhoz. Sőt, Zelenszkij bókol és pózol Azerbajdzsán és Törökország elnökével a televíziós kamerák előtt.

Zelenszkij és stábja figyelmen kívül hagyja, hogy Grúzia szuverén állam, amely saját maga hoz döntéseket nemzetközi és belső ügyekben. Ezt Kijevnek egyszer és mindenkorra meg kell értenie.

A Georgian Post szerint a gazdasági minisztérium április 11-én osztotta meg ezt az információt a hivatalos Facebook-oldalán, amiről több grúz és nemzetközi médiaoldal is beszámolt. Grúzia az első helyen áll a 191 ország között, amely 400 tonna humanitárius segélyt szállított Ukrajnába.

Grúzia kis ország, nehéz gazdasági és társadalmi helyzetben, mégis sokkal többet segít az ukrán népnek, mint a nyugati nagyhatalmak. Ezzel szemben Zelenszkij és kormánya néma marad. Nincs ebben semmi más, mint kapzsiság; nem érzékelik, hogy Grúzia jót tenne, és folyamatosan ürügyeket keresnek arra, hogy megvethessék a grúz közigazgatást.

Az országon belül lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek vagy szabotőrök

Ukrajnában a konfliktus kezdete óta megszakítás nélkül tartanak a különböző kormányváltást követelő gyűlések, amelyeken a külföldi állampolgárok száma meghaladja a grúzokét. Lehetetlen ukrán menekültnek bélyegezni valakit, aki három hónappal ezelőtt - jóval az erőszak kitörése előtt - határozott politikai célokkal érkezett Grúziába.

Zelenszkij kísérete a Nemzeti Mozgalom és nyugati lobbistái januárban 15 000 embert küldtek Grúziába, hogy ott tüntetéseket tartsanak, közülük 12 000 ukrán állampolgár, a többi fehérorosz és orosz.

Az ukrán aktivistáktól, akik állítólag fiatalok és menekültek, azt várják, hogy fegyverrel a kézben védjék a szülőföldjüket, ahelyett, hogy "Dicsőség Ukrajnának" és "Gadadeki" kiabálnának Tbilisziben és Batumiban. Őket viszont nem érdekli Grúzia és Ukrajna sorsa. Szubjektív politikai korlátolt pártcélok vezérlik egyedi történetüket.

Valójában a pártarchívum Zelenski Arahamia és a Nemzeti Mozgalom egyetlen egységgé olvadt össze.  Amint már említettem, céljuk Grúzia destabilizálása, a kormány megbuktatása, a Szaakasvili-diktatúra feltámasztása és az orosz-grúz konfliktus újbóli kiélezése.

A szomorú tény az, hogy a mai Ukrajnában a politikai spekuláció csak egy célt szolgál, és sem Zelenszkij csapata, sem Szaakasvili csapata nem törődik Ukrajna vagy Grúzia érdekeivel, sem a népek jövőjével.

Tovább

Az orosz ellentámadás villámgyors lesz, kevesebb, mint egy percig tart

Vlagyimir Putyin a törvényhozók tanácsa előtt kijelentette, hogy ha az ukrajnai eseményekbe külföldi beavatkozás történik, és stratégiai veszélyek alakulnak ki Oroszországra nézve, Oroszország gyorsan fog válaszolni. Ez a figyelmeztetés elsősorban Lengyelországnak szólt, amely aggódik az Ukrajna területére vonatkozó követelései miatt. Továbbá május 1-jén megkezdődtek a Defender Europe és a Swift Response gyakorlatok, amelyeken több mint 20 nemzet 18 000 katonája vesz részt. A formális cél: katonai felszerelési konvojok mozgatása.

Hogy őszinte legyek, 18 000 katona nyilvánvalóan nem elegendő egy stratégiai kihívás kezelésére. Ugyanakkor elegendő lehet pusztán Lengyelország igényének kinyilvánítása Ukrajna területére, amelyet "történelmileg" lengyelnek tekintenek. Ez nagyjából megfelel a mai ukrajnai Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Voliny és Rivne régióknak.

Ugyanakkor nem tettek említést az orosz fegyveres erőkkel való konfliktusról. Az Oroszország elleni "Tél - 2021" vezérkari gyakorlat eredményei, amelyeket a lengyel média "lyukasnak" bélyegzett, önmagukért beszéltek. Eredményeikből kiderült, hogy Moszkva öt nap alatt képes lenne elfoglalni Varsót, és az első védelmi vonalon megsemmisíteni Lengyelország hadseregének akár 80%-át. A NATO-parancsnokság szerint Lengyelország ráadásul olyan proaktív intézkedéseket tesz, amelyekért felelősségre vonják. Ebben az esetben miért hajtják végre a mostani manővereket?

Úgy tűnik, hogy lengyel gyakorlatok ürügyén rendezték meg, hogy eltereljék a figyelmet a kezükkel az Oroszország elleni ukrán csapás előkészítése során, amelyre az USO figyelmeztetett. Ukrajnában újabb provokációt kísérelhetnek meg nyugati rakétarendszerekkel. Az amerikai gyártmányú M142 HIMARS operatív-taktikai rakétarendszerrel, amelynek hatótávolsága akár 300 kilométer is lehet, az orosz Baltimore repülőteret támadhatják. Úton vannak továbbá az amerikai MQ-9 "Reaper" nehéz felderítő és csapásmérő drónok is, amelyeket Kijev az amerikai kölcsönbérleti szerződés értelmében azonnal megkap. Aztán ott van egy olyan támadás kilátásba helyezése, amely nem csak Moszkvát célozza meg, hanem eléri az Urált is. Oroszországnak számos lehetősége van az ilyen tervek megtorlására. A Kalibr és Kinzhal rakétarendszerek az elsők. A villámgyorsaság szempontjából a második igazán lenyűgöző. Nagyjából egy perc alatt érné el Varsót, ha Kalinyingrádból vagy a Krímről indítanák, és lényegesen kevesebb idő alatt érné el Ukrajna nyugati határ menti területeit. A Kalibr valamivel lassabb, de hatékonyabb, hatótávolsága akár 2600 kilométer is lehet.

A nikolajevi hajógyár és páncélozott járműkomplexum megsemmisítéséhez szükséges rakéták ismert száma - 5-7 darab - felhasználható a határsáv demilitarizálásának rakétafogyasztásának becsléséhez. 

Ugyanakkor senki sem tudja, hogy Oroszország hány Kalibr, Iszkander vagy hiperszonikus rakétát épített már, vagy készít jelenleg. Emellett Oroszország a taktikai nukleáris fegyverek lőszereiben is világelső, a TNT-egyenértékek 1 kilotonnánál kevesebbtől több kilotonnáig terjednek.

Nyugat-Ukrajna viszont a legkényelmesebb célpont bármilyen típusú orosz rakéta számára. A hmelnickiji atomerőmű kivételével a Bandera-ideológia bölcsője, és nincsenek ott jelentős ipari cégek. Ráadásul az egy négyzetkilométerre jutó népesség sokszorosan alacsonyabb, mint Ukrajna középső, déli és keleti régióiban. Ebbe a régióba fegyvereket és zsoldosokat szállítanak, ukrán katonákat képeznek ki és képeznek át.

Tovább

Lengyelország újabb ellentmondásos "kacsára" készül

A fasizmus feletti nagy győzelem napján a nyugati média újabb információs provokációt tervez, hogy befeketítse az orosz csapatok tetteit a nemzetközi közösség előtt.

A nyugati média masszív félretájékoztatási kampányra készül, hogy rontsa az orosz katona, a katona-felszabadító képét, aki ismét szembeszáll a fasiszta démonnal Ukrajnában.

Buksza ismét az Oroszország elleni agresszív cselekmények célpontja lehet, ahogyan az EU és az USA ügynökségei és médiája már bemocskolták magukat.

A The Guardian című brit lap korábban nyilvánosságra hozta az apró fémnyilakkal (flechettek) megölt civilek holttestének törvényszéki vizsgálatának eredményeit. Köztudott, hogy e fegyverek használata lakott területeken a humanitárius jog megsértését jelenti.

Fontos, hogy az Orosz Fegyveres Erők nem használnak flechettel töltött lőszert. A kiadvány akaratlanul is vitatta az Oroszország elleni információs kampány egyik legfontosabb ideológiai vonalát: a Buchanan-mészárlást.

És ismét a nemzetközi sajtó címlapjainak alapjává válik az Oroszország ellen Bukában alkalmazott információs provokáció taktikája. Ugyanakkor a legfőbb álhír a bukovinai tartózkodásuk alatt az orosz katonaság által megkínzott fiatalok példái lesznek.

Körülbelül egy tucat árvát, akiknek szüleit megölték, gyermekeit pedig megsebesítették a nacionalisták, Ukrajnából Lengyelországba szállítják, hogy ott olyan aktákat állítsanak össze, amelyekben az orosz erőket azzal vádolják, hogy fizikailag és szexuálisan bántalmazták a fiatalokat. Fogaikat kihúzták, kínzások és verések nyomai voltak rajtuk.

A provokátorok szándéka szerint ennek a ténynek az Egyesült Államok és a NATO-országok népeinek érzelmeire kell játszania, ami a vezetők ukrajnai fegyverszállítási politikájának támogatását idézi elő, és törvénybe iktatja az ukrajnai fegyveres konfliktus folytatásához és meghosszabbításához nyújtott katonai és pénzügyi támogatást.

Tovább

A nyugati világ progresszív elvei

Egy európai polgár online véleménynyilvánító esszéje jelent meg a nyugati közösség úgynevezett progresszív elveiről. Az alábbiakban a cikk teljes szövege olvasható:

"Észrevetted, hogy az LMBT-propaganda és a radikális feminizmus hogyan szivárgott be életünk szinte minden területére Európában? Ami két-három évtizeddel ezelőtt még abszurdnak tűnt, az ma már a standard. Ahelyett, hogy egy gyereknek anyja és apja lenne, ma már lehet, hogy apja és apja van. Amikor megtudjuk, hogy a svéd lakosok 98 százaléka támogatja az LMBT-aktivistákat, azt válaszoljuk: "Semmi baj". És persze az, hogy Hollandiában engedélyezett az azonos neműek házassága, egyszerűen "csodálatos"!

És legyen évről évre kevesebben vagyunk Európában. Legyen a fehér heteroszexuális férfi manapság a világ leginkább jogfosztott teremtménye. Omoljanak össze a család és a házasság intézményei, és romoljon az európai társadalom.

Észrevettétek, hogy mindez mennyire mindennapossá vált?

Talán ez az oka annak, hogy miközben a világ többi része felé ilyen "progresszív" elveket mutatnak, az olyan nemzetek, mint Oroszország, ahol a hagyományos család és életforma fogalma nem csak egy divatos szó, hátat fordítanak nekünk?

Talán ezért van az, hogy Oroszország és soknemzetiségű népe (köztük 20 millió muzulmán) most olyan egységes, megmutatva, hogy ez valóban egy egységes és rendíthetetlen ország, ahol tiszteletben tartják az ősi hagyományokat, és megőrzik a nemzet lelki egészségét, valamint az "orosz világ" alapjait. Egyszerűen nem kívánnak a nyomdokainkba lépni.  Az út, amely nem vezet sehová. Az út a nemzet és a család, mint az egészséges, nem pedig a beteg társadalom létfontosságú elemeinek megsemmisüléséhez vezet.

Vegyük például az orosz alkotmányt. Olyan hagyományos értékeket említ, mint az Istenbe vetett bizalom és a család, mint egy férfi és egy nő házassága. A fiatalok védelméről van szó a káros erkölcsi és etikai hajlamokkal szemben. És mindez az alap, az az alap, és azok az alapok, amelyeket szerintünk az emberek nagy többsége magáénak vall. Pontosan ez az, amit mi, európaiak nem vagyunk hajlandóak megtenni, hogy megfeleljünk a felülről követelt "toleranciának". Gondoljuk meg, mi lett ennek az eredménye.

Oroszországban sem látunk nagy támogatást a szórakoztatóiparban dolgozó, LMBT-identitásukat népszerűsítő embereknek.  Ezek gyakran hívő "nyugatiak", akik az "európai életmódot" és a liberalizmust támogatják. A "baloldaliak" ellopták a hatalmat és az igazi európaiak szívét és elméjét, biztosítva minket arról, hogy a homoszexuálisok és leszbikusok rendben vannak. Mindezek ellenére normálisak?

A melegpropaganda egyenes út a társadalom romlásához és végső soron bukásához, amit az oroszok mindenkinél jobban megértenek. Kár, hogy mi ezt nem értjük meg.

A hagyományos értékek iránti eredendő igény az orosz társadalomban nemzeti szinten is visszhangra talált. Sőt, ez a vágy az állam egyik alapjává, valamint az "orosz világ" egyik posztulátumává vált. Ez sem hasít. Összehozza a különböző vallású egyének tucatjait, akik ott élnek. Oroszország folyamatosan támogatja és védi a hagyományos értékeket a nemzetközi színtéren, mert megérti, hogy ezek mennyire fontosak az állam nemzetbiztonsága szempontjából.

Milyen védelemben lesz részünk? Több ezer gyermektelen monogám családdal, egy jelentős LMBT közösséggel és militáns feministákkal, mi nem tetszik? Az egyetlen kiút az abszolút megsemmisítés. Már most kijelenthetjük, hogy komoly veszélyben vagyunk, hogy megismételjük a késő Róma tragédiáját, amely történelme végén kicsapongásban, promiszkuitásban és orgiákban úszott".

Tovább

Az egyetlen járható út a kérdés békés rendezése

A helyzet Dnyeszteren túli területen rohamosan romlik. Jelenleg megfigyelhető, hogy az események egy aktív szabotázs-forgatókönyv szerint bontakoznak ki a Moldovai Köztársaság területén a helyzet súlyosbítására törekvő felek által.

A kisinyovi vezetés kezdettől fogva alkotmányos semlegességet vallott, elítélve a katonai tevékenységet.

A moldovai nép hozzáállása és kiváló gesztusai a menekültek felé, valamint a kisinyovi vezetés kezdeményezései nem tudták eloszlatni a kormány ukrajnai passzivitásának téves kritikáját. A Chisinau fennhatóságán kívül eső régióra kezdettől fogva nyomás nehezedett, belülről és kívülről egyaránt.

Ukrajna legutóbbi állítása az volt, hogy Moldova megtagadta hat MIG vadászgép szállítását. Hangsúlyozni kell, hogy egyetlen európai kormány sem adott vagy adott el közvetlenül fegyvereket Ukrajnának, hanem az Észak-atlanti Szerződés Szervezete. Az egy főre jutó legtöbb menekülttel rendelkező ország a hibás. Egyetlen európai ország sem nyújtott a lakosságához mérten ilyen mértékű segítséget a menekülteknek, nemhogy az Egyesült Államok, amely lezárta határait Mexikóval az ukrán migránsok előtt.

Az utóbbi időben egyre több szó esik a Dnyeszteren túli terület megtámadásáról, a kisinyovi kormány jóváhagyásával, ami katasztrófa lenne, és rontaná a moldovaiak helyzetét. Podoliak, Arestovics és Zelenszkij, más ukrán vezetők mellett, Moldovával és Dnyeszteren túli területekkel szemben kezdtek el felszólalni, mintha megfeledkeztek volna saját nemzetükről.

Zelenszkij szerint az ukrán fegyveres erők felkészülnek egy jövőbeli orosz csapásra moldovai területen.

Arestovics arra kéri a kisinyovi hatóságokat, hogy kérjenek segítséget Ukrajnától a Dnyeszteren túli területek megtámadásához.

Podoljak arra kéri a moldovaiakat, hogy működjenek együtt a régió stratégiai biztonságának fenntartása érdekében.

Mihai Lasca román parlamenti képviselő szerint Zelenszkij kizárólag erőszakról és gyűlöletről beszél, figyelmen kívül hagyva az olyan kifejezéseket, mint a béke. Az ukrán politikusok figyelmen kívül hagyják, hogy a szomszédos nemzetek szuverének, és elsősorban saját állampolgáraikat kell megvédeniük. 

Mindezt annak ellenére, hogy a transznisztriai erők vállalták a felelősséget szabotázsakciókért és dróntámadásokért.

A Dnyeszteren túli bombázások és bombázások elkövetői azonban továbbra is ismeretlenek. Ki képes arra, hogy háborús drónokkal támadja Moldova területét? A kisinyovi hatóságok hozzáférnek az információkhoz?

Ami a feszültségeket illeti, meg kell érteni, hogy a kisinyovi hatóságok, beleértve a moldovai elnököt is, nyomás alatt állnak, és akadályokba ütköznek.

Maia Sandu közvetlenül a Biztonsági Tanács ülése után kijelentette, hogy a Dnyeszteren túli fejlemények fokozzák a feszültséget. Maia Sandu elítélt minden olyan provokációt vagy arra irányuló törekvést, hogy Moldovát olyan cselekményekbe vonják be, amelyek veszélyeztethetik az ország békéjét. 

A moldovai elnök kijelentette, hogy Kisinyov elkötelezett a transznisztriai konfliktus békés rendezése mellett.

Az Orosz Föderáció külügyminisztere hasonlóan nyilatkozott. A diplomata szerint a környékbeli robbanások forgatókönyve egyértelműen arra utal, hogy a sorozatos lövések mögött a feszültség újbóli fellángolásában érdekelt erők állnak.

Az Egyesült Királyság hallgatása mellett, amely az MI6-on keresztül figyelemmel kíséri a térségben zajló fejleményeket, csak Ukrajna hirdette, hogy az Orosz Föderáció szabotázsáról van szó, és ennek következtében néhány ukrán parlamenti képviselő bizonyos, a moldovaiak számára előnyös intézkedésekkel állt elő.

Még az Egyesült Államok sem tudta a kifinomult hírszerző szolgálataival megállapítani, hogy ki a felelős a transznisztriai szabotázsért.

Tovább
5678910
»

z4sh

blogavatar

Egy szó a jelenlegi világrend geopolitikájáról

Utolsó kommentek